Blog / 7 slam dunk tips voor een effectieve email marketing campagne ontwerp

SlashDunk.jpg

7 slam dunk tips voor een effectieve email marketing campagne ontwerp

by | Posted on November 21, 2018

In ons laatste post gaven we wat tips voor het opzetten van een effectieve email marketing campagne. Vandaag kijken we naar het ontwerp van zo'n effectieve email campagne.

Alright, get set… here we go!

1. De luidspreker: Begin met een verrassende, opmerkelijke of schokkende headline: pak de lezers aandacht en nodig op deze wijze hem/haar uit om de rest van de email te lezen. In feite moet de headline of onderwerp al een dikke Call-to-Action feel hebben.

2. Kort, Krachtig en Creatief: Less is More. Houd de inhoud van je email kort en simpel. Zoek de juiste tone of voice zodat je klanten zich snel op hun gemak voelen en zich met je merk, product of dienst kunnen identificeren. En neem jezelf niet al te serieus. Houd de inhoud fun, origineel (dus dicht bij jezelf, het product, dienst of bedrijf) en makkelijk te begrijpen.

3. Prioriteer je informatie: Houd het simpel. Communiceer slechts 1 boodschap per email. Maak dus een duidelijke keuze in wat je nu wil versturen. De rest kan even wachten. Maak desnoods een aparte emails voor elke boodschap, maar houd wel je timing in de gaten zodat je je klanten niet continue bombardeert met emails.

IMG_0594.jpg

4. Persoonlijk en betekenisvol: Maak je emails altijd persoonlijk en betekenisvol. We kunnen lang en breed discussiëren over wat origineel is. Origineel is als je gewoon jezelf blijft, je eigen persoon blijft. Spreek vanuit je ik, je klant zal dit begrijpen. Maak het betekenisvol. De prijs alleen is niet genoeg. Maak duidelijk wat je klant wint met de dienst of het product in je email.

5. Indrukwekkende en aantrekkelijke afbeeldingen: Een afbeelding of video zegt meer dan duizend woorden. Wij mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld. Beeld wordt sneller en blijft langer opgeslagen in ons brein. Als je foto’s gebruikt van foto data banken, probeer ze dan zo origineel mogelijk te maken en in te zetten. Vermijd standaard, cliche en stereotype afbeeldingen. Ga op zoek of nog beter creëer afbeeldingen dat je boodschap doet opvallen t.o.v. iedereen.

6. Slogan van je merk en je logo: Deze moeten altijd aanwezig zijn in je emails. Dit moet de eerste stap van herkenning zijn voor klanten.

IMG_0593.jpg

7. Call to action: Als verzender wil je ook een bepaalde actie uitlokken. Plaats op strategische plekken in je email clickable knoppen, links en/of afbeeldingen waar de klant op kan klikken om snel haar/zijn doel te bereiken. Creëer dan ook een catchy zin of afbeelding om je klanten te triggeren in actie te komen.

Als je het bovenstaande in acht neemt dan zijn wij bij SlashLead.com ervan overtuigd dat je het maximale uit je email campagnes kan halen. Maar ook wij zien onszelf als studenten van de Email Marketing kunst.

Dus mis jij iets in onze bovenstaande tips & tricks deel het aub met ons en vertel ons jouw verhaal of tip. Sharing is caring.

Related Posts

iced-box-delivery.jpg

January 08, 2019

No one likes to get them and no one likes to compose and send them but once they are used correctly they can generate leads for your company. Of cours [...]